Un text scris inainte de uninominalul cu pricina

E nevoie ca Romania sa ajunga iar la o masa critica de iobagi pentru a repeta rascoala din 1907, de exemplu. Sigur ca in fond nu va folosi la nimic cita vreme consideram feudalismul singura forma de convietuire sanatoasa la cap. In plus, iobagii actuali au celular si tetrisul ii face sa uite cit de sfisiati in fund sint.

In feudalism e normal deci sa fii jupuit de viu. De bani, resurse naturale, casa, demnitate, drepturi legale. Luam taurul de coarne si ne atirnam singuri cu curele chinezesti armani de picioare, dupa ce in prealabil ne-am adus de acasa propriul pliculet cu ardei iute Maggie cu care urmeaza sa fim afumati la ochi. Intre timp clientii, patronii si domnii ministrii de partid si de stat ne preleveaza pielea cu instrumente corect aseptizate. Ma refer desigur la cursurile de specializare in managementul in conditii de stress extrem, specific oricarei multinationale sau butic din Romania, finantate de la bugetul de stat prin voia buzunarelor cu gulere albe.

Dar sa nu cirtim, inainte era mai rau : parintii nostri se nasteau deja atirnati de picioare, insiruiti pe aceeasi sirma ruginita si obisnuiti cu ideea de a se jupui reciproc pentru binele general.

Acum cu cit te lasi jupuit mai cu stoicism discret si eleganta chic cu atit esti mai bine antrenat sa cistigi la loto. Si unii dintre noi chiar reusesc.

Multimea de indivizi incercuiti de frontierele care limiteaza teritoriul cunoscut in wikipedia sub numele de Romania n-au format niciodata o cetate. Daca afirmatiile unor savanti renumiti cum ca africanii sint mai putin inteligenti si deci e normal sa dispara ca rasa nasc desigur stupoare si indignare, cred ca nimeni in Europa sau in Nato nu s-ar indigna (si n-ar avea de ce) daca s-ar spune ca cetatenii romani sint o specie retardata din nastere (ma rog, din multiplele nasteri si botezuri) si cu o dinamica a malformatiilor ce ii situeaza mereu pe primul loc la ajutoare.

Vezi cazul “Infractorii de drept comun – preferatii romanilor la conducerea tarii de 18 ani incoace ».

Sau cazul “Monica Macovei, singura exceptie de la regula de mai sus, data afara din tara in suturi, spre angoasa afazica a spargatorilor de seminte din fata micului ecran si a Alinei Mungiu Pippidi”.

Are cineva va rog frumos domnilor intelectuali o idee cam cum ar trebui sa arate poporul roman si statul sau de drept? Mai stam mult sa frecam menta rationalismului provincial specifica populatiilor de la vest de Slobozia? A invatat cineva dintre dvs la scoala vreo tehnica de alungare in suturi a sobolanilor de la conducerea tarii?

Sa un uitam totusi ca speranta moare ultima odata cu uninominalul, care va primeni clasa politica, sa maninca si gura la aripa tinara ceva.

Chiar si Mircea Cartarescu zice ca asta e de bine.

Imi cer scuze pentru introducerea poate cam lunga, va las acum sa urmariti filmul din aceasta seara:

http://youtube.com/watch?v=qE6_Ys50GUI

Comments

Popular posts from this blog

Berlin, John Holten

masina, prietena cea mai buna a omului